Sluiten

Open Wervendag

06 mei
Gratis
Over heel België

Één van de initiatieven waarmee de Confederatie Bouw aannemer en particulier dichter bij elkaar wil brengen, is haar traditionele Open Wervendag. Eenmaal per jaar gooien meer dan 150 werven in het hele land hun hekken en deuren open voor het grote publiek. Op die manier wil de Confederatie de enorme diversiteit van de sector in de kijker plaatsen met de innovatie en motivatie die de bouwondernemingen drijft.

Het aanbod aan werven is steeds bijzonder gevarieerd. Indrukwekkende infrastructuurprojecten zijn vaak grote publiekstrekkers, maar ook de prachtige renovatieprojecten kunnen heel wat geïnteresseerden bekoren. Daarnaast zijn er tal van residentiële realisaties waar bezoekers zich rekenschap kunnen geven van de technologische sprong die bouwbedrijven hebben gemaakt op het gebied van energie-efficiëntie en afwerking. De laatste jaren wordt zeer energiezuinige woningbouw steeds meer belicht waarbij tegelijkertijd de klemtoon gelegd wordt op de financiële haalbaarheid van deze woningen, een uitdaging voor de hele sector.

Bouwers en verbouwers kunnen bij lopende projecten hun licht opsteken over diverse aspecten van de verschillende methodes zoals houtbouw, de traditionele methode met gemetselde gevels, staalbouw, betonbouw enzovoort. Zij kunnen met hun eigen ogen de verschillende werffases bekijken en hun vragen stellen aan aannemers en projectleiders. Bovendien organiseren heel wat deelnemende bouwbedrijven originele wedstrijden en randanimatie en maken zij van Open Wervendag een leuke dag voor het hele gezin!