Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Aluminium: flexibiliteit en stijl in je huis en op kantoor

Ben je aan het bouwen of wil je je huis of kantoor een opfrisbeurt geven? Aluminium is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt, maar het biedt aanzienlijke voordelen voor zowel woon- als werkruimtes. Dankzij zijn unieke eigenschappen en talloze voordelen heeft aluminium zich gevestigd als een favoriete keuze voor zowel residentiële als commerciële projecten. In dit artikel kijken we op welke manier aluminium een rol kan spelen bij het vormgeven van je huis of kantoor.

 

Het gebruik van aluminium in kantoorruimtes

Ben je op zoek naar ongeëvenaarde flexibiliteit, dan zijn aluminium gevelsystemen ideaal voor kantoorruimtes die zowel functioneel als esthetisch moeten zijn. Of je nu kiest voor een strak, modern uiterlijk of een meer traditionele stijl, aluminium past zich aan aan jouw specifieke wensen. Met een brede waaier aan kleuren, afwerkingen en stijlen creëer je een kantooromgeving die indruk maakt, zowel visueel als praktisch. Bovendien laat aluminium zich naadloos integreren met andere materialen zoals glas, hout of steen.

 

Aluminium gevelsystemen voor je woning

Gevelsystemen doen meer dan alleen je huis mooi maken; ze bieden een uitstekende thermische, geluids- en windisolatie. Met zijn dunne en lichte aluminium profielen zorgt aluminium gevelbekleding voor een moderne uitstraling. Deze gevels zijn niet alleen stevig en weerbestendig, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is aluminium een duurzaam materiaal dat eenvoudig gerecycleerd kan worden zonder verlies van kwaliteit, waardoor het een slimme keuze is voor een groenere toekomst.

 

Aluminium ramen voor een stijlvolle upgrade

Aluminium ramen zijn een populaire keuze geworden in zowel traditionele als moderne woningen. Dit veelzijdige materiaal combineert kracht, duurzaamheid en dunne profielen. Het resultaat? Een strak en minimalistisch uiterlijk dat perfect past bij liefhebbers van modern design. En alsof dat nog niet genoeg is, is aluminium ook bestand tegen alle weersomstandigheden en vereist het weinig onderhoud, wat ideaal is voor drukke huishoudens.

Maar de voordelen van aluminium ramen gaan verder dan alleen het uiterlijk. Ze bieden ook uitstekende isolatie, dankzij geavanceerde thermische onderbrekingen en hoogwaardige afdichtingen, waardoor je huis koel blijft in de zomer en warm in de winter. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor besparingen op je energiefactuur!

 

Aluminium deuren: veilig, duurzaam en stijlvol

Bij de keuze van nieuwe deuren biedt aluminium een perfecte mix van veiligheid, duurzaamheid en stijl. De stevige constructie staat garant voor veiligheid, terwijl de veelzijdigheid een esthetische meerwaarde bieden voor elk interieur, van klassiek tot modern. Bovendien dragen aluminium deuren bij aan de isolatie van je huis, wat zich vertaalt in lagere energiekosten. Kortom, aluminium deuren zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een slimme langetermijninvestering.

Een ander pluspunt is het lage onderhoud. Terwijl houten deuren regelmatig moeten worden geverfd of behandeld, behoudt aluminium jarenlang zijn uiterlijk en structuur met minimaal onderhoud. Een eenvoudige reiniging met water en milde zeep volstaat vaak om je aluminium deuren er als nieuw te laten uitzien. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook geld op, omdat je minder vaak dure herstellingen hoeft uit te voeren.

 

Creatieve toepassingen van aluminium in je interieur

Aluminium is niet beperkt tot ramen en deuren. Het kan ook worden gebruikt voor verschillende interieuraccenten zoals scheidingswanden, plafonds of zelfs meubilair. Denk aan een chique aluminium koffietafel of stijlvolle lampen die een industriële touch geven aan je woonruimte. In de keuken kun je dan weer kiezen voor moderne aluminium achterwanden die zowel functioneel als aantrekkelijk zijn.

De veelzijdigheid van aluminium maakt het een uitstekende keuze voor op maat gemaakte interieurelementen. Of je nu een unieke boekenkast, een opvallende trap of een op maat gemaakte deurgreep wilt, aluminium kan volledig worden gevormd en afgewerkt volgens jouw behoeftes. Met de hulp van een ervaren ambachtsman kun je stukken creëren die niet alleen functioneel zijn, maar ook echte gespreksstarters!

Aluminium biedt een breed scala aan voordelen, zowel in residentiële als commerciële ruimtes, waardoor het een slimme keuze is voor zowel thuis als op kantoor.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips