Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Creëer jouw droomhuis met deze tips

Creëer jouw droomhuis met deze tips

 

Een huis bouwen of renoveren kan een uitdagende en spannende ervaring zijn. Het is jouw kans om jouw droomhuis te creëren en het te maken tot een plek waar jij je thuis voelt. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat jouw visie werkelijkheid wordt? In dit artikel vind je tips over hoe je jouw huis kunt bouwen of renoveren tot het huis dat je in gedachten hebt!

 

Goed plannen is essentieel

Het planningsproces is een cruciaal onderdeel van het bouwen of renoveren van een huis. Voordat je begint is het belangrijk om een idee te hebben van wat je wilt bereiken. Wat is het doel van de verbouwing? Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Maak een lijst met jouw wensen en behoeften en bespreek deze met een architect of aannemer. Zij kunnen je helpen om realistische doelen te stellen en een realistisch budget op te stellen.

Kies de juiste materialen

Een van de belangrijkste beslissingen die je moet nemen bij het bouwen of renoveren van een huis is de keuze van materialen. Het is belangrijk om materialen te kiezen die duurzaam en onderhoudsarm zijn zodat je jouw woning kunt genieten zonder constante reparaties. Overweeg ook om energiebesparende materialen te gebruiken om de kosten voor verwarming en koeling te verlagen.

Denk aan de toekomst

Een huislift is een handige en veilige manier om jezelf en je spullen van de ene verdieping naar de andere te brengen. Als je bouwt of renoveert is het belangrijk om na te denken over de toekomst en de mogelijkheid van een huislift te overwegen. Een huislift kan niet alleen handig zijn voor mensen met een beperking maar ook voor gezinnen met jonge kinderen of mensen die op latere leeftijd moeilijker de trap op kunnen komen. Een huislift laten installeren hoeft niet duur te zijn en kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen!

Je kan niet zelfstandig de trap op, maar je wilt geen huislift installeren? Dan is een traplift kopen een goede oplossing. Een traplift is een stoel verbonden aan een rail die zich via een motor verplaatst en kan worden geïnstalleerd op vrijwel elke trap. Het is een veilige en handige manier om van de ene verdieping naar de andere te gaan. Ook kan het een goedkopere optie zijn dan een huislift te laten installeren. Overweeg dus zeker een traplift wanneer je gaat renoveren.

 

Vergeet duurzaamheid niet

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de bouw- en renovatiesector. Als je jouw huis gaat bouwen of renoveren is het belangrijk om na te denken over duurzame oplossingen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van duurzame materialen, zonnepanelen te installeren of een groendak aan te leggen. Deze oplossingen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar kunnen ook op lange termijn kostenbesparend zijn!

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips