Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Een stralende toekomst: waarom zonnepanelen een slimme investering zijn

Ben je je op dit moment aan het oriënteren op het gebied van slimme investeringen waar je je woning mee kunt verduurzamen? En werk je daardoor maar al te graag naar een groene en betere toekomst? In dat geval is het zeker het overwegen om te kiezen voor zonnepanelen. Want door de juiste installatie met het beste zonnepanelen montagemateriaal, profiteer je van een aantal aantrekkelijke voordelen. Is je interesse gewekt? En kom je hier graag wat meer over te weten? In dit blog lees je er meer over.

Het is een van de makkelijkste manieren om te starten met verduurzamen

Door te kiezen voor zonnepanelen, kies je voor een van de meest toegankelijke manieren om te gaan verduurzamen. Je wekt vanaf het eerste moment groene stroom op met de zonnepanelen bij jou op het dak. En doordat er verschillende opstellingen mogelijk zijn, is er altijd wel een passende oplossing voor jouw woning te realiseren. Denk daarbij aan een zonnepanelen montagesysteem plat dak of een opstelling voor een schuin dak. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor de opstelling van de panelen voor je eigen woning? 

Je kunt een aanzienlijk bedrag besparen op je energiekosten

Je draagt natuurlijk een duurzaam steentje bij aan de planeet met zonnepanelen. Maar je profiteert ook nog eens van een groot financieel voordeel. Nadat de zonnepanelen bij jou op het dak zijn geïnstalleerd, start je meteen met het besparen op je energiekosten. Een installateur laat je meteen zien hoe je een bijbehorende app gebruikt, waarin je een duidelijk overzicht hebt van het rendement waar je van profiteert. Zet je binnenkort al de eerste stappen naar een stralende toekomst?

Het installeren van de zonnepanelen kan erg snel worden gerealiseerd

Start je graag met het verduurzamen van je woning door zonnepanelen op het dak te laten leggen? Neem dan snel een keer contact op met een installatiebedrijf. Van een advies van het aantal zonnepanelen op het dak tot aan de opstelling en de montage ervan. Gedurende het hele proces ben je bij een installatiebedrijf aan het juiste adres. Hierdoor weet je altijd zeker dat je de juiste keuze maakt en dat je dus voor de volle 100% tevreden bent met het eindresultaat. Maar je kunt er ook zeker van zijn dat zonnepanelen voor een optimaal rendement zorgen. En dat is misschien wel het belangrijkste van alles.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips