Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Ramen kiezen voor je woning? Voor ieder wat wils!

Ben je volop aan het (ver-)bouwen? Dan weet je inmiddels vast wel hoeveel keuzes je moet maken als het aankomt op materialen, kleuren, vormen, meubels, design en dergelijke. En dat geldt ook voor…je ramen. Wist je dat er heel wat verschillende materialen en uitvoeringen bestaan voor ramen? Die geven je woning, zowel vanbinnen als vanbuiten, een heel eigen look. Niet onbelangrijk dus, om je ook hier eerst even in te verdiepen vooraleer je de knoop doorhakt. 

PVC ramen

PVC ramen worden gemaakt van polyvinylchloride, een duurzaam en veelzijdig materiaal dat veel voordelen biedt. PVC ramen zijn onderhoudsarm, weerbestendig en hebben een lange levensduur, waardoor ze een kosteneffectieve optie zijn op lange termijn. Ze zijn ook isolerend, wat betekent dat ze warmteverlies verminderen en geluidsoverdracht beperken.  Daardoor dragen ze bij aan een betere energie-efficiënte en comfortabele leefomgeving. Bovendien vind je op https://www.ramen-deuren.be/pvc-ramen PVC ramen in heel wat verschillende uitvoeringen, waardoor er zeker een kleur en maat bij zit die perfect past bij jouw woning. 

Aluminium ramen

Als je op zoek bent naar duurzame ramen met een elegante, verfijnde uitstraling dan zijn aluminium ramen misschien wel iets voor jou. Aluminium ramen zijn vensters die worden vervaardigd uit aluminium, een lichtgewicht en duurzaam materiaal dat diverse voordelen biedt. Aluminium ramen zijn heel sterk en stabiel, waardoor ze bestand zijn tegen felle weersomstandigheden en ze ook inbraakbestendig zijn. Er is bovendien weinig onderhoud voor nodig en ze zijn roestbestendig, wat hun levensduur verlengt. Dankzij de slanke profielen bieden aluminium ramen een groter glasoppervlak, waardoor natuurlijk licht de ruimte beter kan binnenvallen en een gevoel van ruimte creëert. Ben je benieuwd welke aluminium ramen bij jouw woning zouden passen? Neem dan eens een kijkje op https://www.ramen-deuren.be/aluminium-ramen

Houten ramen

Houten ramen worden gemaakt van natuurlijk hout, en ze hebben een aantal unieke voordelen. Zo stralen ze een warme en klassieke uitstraling uit die past bij heel wat diverse architecturale stijlen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel traditionele als moderne woningen. Ze bieden uitstekende thermische isolatie, en daardoor zorgen ze voor een comfortabele binnentemperatuur en verminderen ze dus ook energiekosten. Houten ramen zijn duurzaam en milieuvriendelijk, vooral wanneer het hout afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast en op maat worden gemaakt, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende raamformaten en -stijlen. 

Metalen ramen

Metalen ramen zijn bijzonder sterk en duurzaam. Dankzij hun robuustheid kunnen metalen ramen grote glasoppervlakken ondersteunen, wat er heel mooi uitziet en waardoor je optimaal het licht naar binnen kan laten komen. Metalen ramen zijn ook makkelijk te onderhouden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, waardoor ze passen bij nieuwbouwwoningen, maar ook bij oudere woningen die verbouwd worden. Bovendien zijn metalen ramen recyclebaar, waardoor ze een duurzame keuze zijn!

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips