Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Wat te doen bij ontstoppingen?

Wat te doen bij ontstoppingen?

Wil jij een ontstopping laten uitvoeren in Antwerpen? Laat dit dan doen door een ontstoppingsdienst Antwerpen. Een verstopping in de afvoer van de keuken of badkamer kan een enorme bron van ergernis zijn en de dagelijkse gang van zaken in huis flink verstoren. Het kan leiden tot problemen zoals een slecht werkende vaatwasser, water dat niet goed wegloopt of zelfs een onaangename geur in huis. Het is belangrijk om de verstopping zo snel mogelijk te verhelpen, anders kan dit leiden tot flinke vertragingen en nog grotere ongemakken in huis. Maar wat moet je doen? Lees hier verder!

Vertrouw op een professional

Hoewel je zelf chemische middelen kunt gebruiken om een verstopping te verhelpen, raden wij altijd aan om een professional in te schakelen. Een verstopping kan namelijk een dieperliggend probleem hebben zoals in het riool of de leidingen. Deze zijn niet zelf toegankelijk en daarom is het verstandig om direct een vakman in te schakelen die het probleem bij de bron kan aanpakken en voor een duurzame oplossing kan zorgen. Een professional beschikt niet alleen over de benodigde kennis, maar ook over professionele apparatuur om het probleem op te lossen.

Verstoppingen voorkomen

In huis wordt al het gebruikte water afgevoerd via het riool, waaronder het water dat we gebruiken om het toilet door te spoelen, te douchen, te baden en de was te doen. Hoe kun je verstoppingen voorkomen? Veel mensen gebruiken geen zeefje in de gootsteen, waardoor voedselresten tijdens het afwassen in de afvoer terechtkomen. Deze kleine etensresten kunnen zich ophopen en tot verstoppingen leiden. Dit kun je eenvoudig voorkomen door een zeefje in de gootsteen te gebruiken. Wist je dat een mens gemiddeld meer dan 1000 haren per dag verliest? Het afvoerputje van de douche kan hierdoor verstopt raken. Naast een zeefje in de gootsteen is het daarom belangrijk om een filter te gebruiken in het afvoerputje van de douche, zodat de haren tijdens het douchen worden opgevangen.

Onderhoud ook de buitenkant van je pand

Zorg daarnaast voor een schone dakgoot door gebruik te maken van een bladvanger in de herfst- en wintermaanden, zodat bladeren en kleine takjes niet in de afvoer terechtkomen. Om ervoor te zorgen dat water soepel door de afvoer stroomt, is het ook belangrijk om de dakgoten van je huis schoon te maken in de herfst- en wintermaanden. Tot slot is het verstandig om preventief je afvoer door te laten spuiten, waardoor eventuele beginnende verstoppingen tijdig worden opgelost. Zo kun je voorkomen dat er uiteindelijk een serieuze verstopping ontstaat. Mocht je dan toch nog verstoppingsproblemen hebben, bel dan een ontstoppingsbedrijf, zij weten raad met alle verstoppingen en zorgen voor een kwalitatieve ontstopping.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips