Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

6% btw voor afbraak en heropbouw uitgebreid naar huurwoningen

De federale regering heeft beslist om het verlaagd btw-tarief van 6 procent voor de afbraak en heropbouw van woningen uit te breiden naar huurwoningen. Net zoals bij de algemene regeling die sinds begin dit jaar geldt worden er drie belangrijke sociale voorwaarden gekoppeld aan deze maatregel. Alleen woningen met een maximale bewoonbare oppervlakte van 200 m² die voor minstens 15 jaar worden verhuurd en door de huurder worden gebruikt als hoofdverblijfplaats komen in aanmerking.

Deze uitbreiding zal niet alleen voor particulieren gelden die een oud gebouw laten afbreken en herbouwen om vervolgens voor een lange periode te verhuren maar ook voor vennootschappen. Herbouwde woningen die verkocht worden om verhuurd te worden zullen niet in aanmerking komen. Deze uitbreiding is volgens Embuild een stap in de goede richting, maar ook verkoopprojecten moeten na sloop en heropbouw opnieuw aan 6% btw uitgevoerd worden. Alleen op die manier kunnen we een wooncrisis afwenden. Dat blijft dus een zeer belangrijk strijdpunt voor Embuild met het oog op de verkiezingen van 9 juni en de regeringsvorming achteraf.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips